mail-app

Generelt liker jeg Apples mail­pro­gram, som passende nok heter Mail.app, godt. Som navnet anty­der er det et rendyr­ket mail­pro­gram — det pr?ver i mot­set­ning til en del konkur­renter ikke ? gj?re “alt”, men gj?r til gjeng­jeld akku­rat mailjobben veldig bra. Dessverre er ingent­ing per­fekt, og her er ett lite ?nske jeg har, som jeg mener ville gj?re pro­gram­met veldig mye bedre.

Som en del av beskyt­telse mot spam, er det en ting du b?r gj?re:
G? inn i valg/preferences i mail.app, og under “vis­ning” huker du bort “vis eksterne bilder i HTML-meldinger”. Hvis denne st?r p?, s? kan en spam­mer legge inn bildead­resser som lar han se hvilke adresser som fak­tisk ser p? mailen. F.ex. kunne et bilde ha ligget p? adressen “http://spammail.com/bilder/post_a_opperud_com.jpg” eller noe lik­nende. Dermed reg­istr­eres det i loggen p? serveren hvis bildet vises, og spam­meren f?r vite at ting som sendes til post@opperud.com blir vist, alts? funker mailadressen, og jeg ville garan­tert f?tt mye mer spam. Dette kan naturligvis enkelt automa­tis­eres med helt egne pro­gram­mer, og det gj?r da ogs? spammere.

Generelt er det der­for veldig fint ? kunne skru av dette val­get. MEN — jeg f?r masse mail fra folk jeg VIL se bildene til, f.ex. t-skjortefirmaet Thread­less, som jeg kj?per masse t-skjorter fra, og da er det litt irriterende ? m?tte klikke p? “vis bilder i denne meldin­gen” hver eneste gang jeg g?r inn i en mail.

Mitt ?nske:

Det jeg skulle ?nske at apple ville ordne, var en slags “whitelist” for mail.app, tilsvarende funksjon­aliteten i gmail (bildet over). I gmail blir bilder i html-mail som default ikke vist, men du f?r val­get “vis alltid bilder fra [avsenderen]”, s? du kan whiteliste avsendere du stoler p?. Dette kunne tilogmed ha blitt kobla opp mot adresse­bo­ken, slik at bilder i mail fra folk man har i adresse­boka, eller tidligere har sendt mail til, automa­tisk vises, med min­dre meldin­gen trig­ger andre spam­fil­tre som gj?r at den sendes til “u?nsket”.

Jeg har googla alt jeg kan for ? finne en l?sning p? dette, men det ser ut til at den eneste l?sningen er ? bytte til f.x. Mozil­las mailk­lient Thun­der­bird, noe jeg helst ikke vil, siden jeg ellers liker mail.app veldig godt.

V?r s? snill da Steve, v?????r s? snill, s? skal jeg til gjeng­jeld kj?pe en iPad!

Dette innlegget ble publisert i Apple, ideutvikling, Teknologi. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>