iphoneapps

8 anbefalte iPhone-apps

Noen gad­gets bruker man min­dre og min­dre etter­hvert, etter at den første fasci­nasjo­nen har gått over. iPho­nen der­i­mot, bruker jeg egentlig bare mer og mer. Her er 8 av favorittpro­grammene mine til iPhone for tiden — noe til design og jobb, noe lek, og noe for alle som pusler med nett!

Ego

Hvis man har noen nettsider, så er de fleste av oss inter­esserte i hvor mange som er innom. Det finnes mange forskjel­lige apps for å få til­gang til Google Ana­lyt­ics, men noen ganger vil man bare ha et par enkle tall, kort og greit, og dette gir Ego deg, rett fram uten noe unød­vendig dill. Dessuten er det ikke bare GA som støttes, men flere andre tjen­ester også, f.ex. Twit­ter, Vimeo og Feed­burner, med kjappe over­sik­ter over de vik­tig­ste tal­lene. Prisen er i skrivende stund svært overkom­melige 11kr.


Twit­ter­rific

Hvor­for har jeg ikke prøvd Twit­ter tidligere? (følg meg — @torsteino/twitter.com/torsteino) Det er jo utrolig fett! Masse nyt­tige linker og inter­es­sante kom­mentarer, og naturligvis vil jeg gjerne også ha det på iPho­nen! Jeg prøvde Tweet­Deck en stund først, men Twit­ter­rific drop­per en del av funksjonene Tweet­Deck har til fordel for enkel­het, noe jeg ser på som en del av poenget med Twit­ter. Twit­ter­rific finnes både i en gratisu­tave (som jeg bruker), og i en utgave til 29kr, med litt flere funksjoner, bl.a. støtte for flere kontoer.


LinkedIn

Hvis du ikke kjen­ner til LinkedIn, så kan det nrmest beskrives som Face­book for jobb, minus alt dill­dal­let, spil­lene og spam­men, og det er enkelt å finne nyt­tige kon­tak­ter. iPhone-appen gir deg en enkel og god over­sikt, og den er helt gratis. Ett minus? Tja, jeg skulle gjerne kunne endre litt mer ting, mens muligheten til å velge mel­lom forskjel­lige themes egentlig er totalt unød­vendig. (Legg meg gjerne til som kon­takt der — mailadressen min er post@opperud.com). Det er gratis, det er gratis, tralalalalalalala…


Hip­sta­matic

En stilig vri på myr­i­adene av kamera-apps. Her etter­likner man rett og slett et gam­melt analogt kam­era, der man kan velge forskjel­lige objek­tiver, film­typer, og blitzer. Ett minus er at den er litt treig — den bruker en del tid til å pros­essere hvert bilde før man kan ta neste. 11kr er et bil­lig kamera.


Qik Video

Noe som har irritert meg litt på ipho­nen, har vært at man ikke kunne filme. Jeg kunne filme selv på den gamle Eric­sso­nen min, og da er det totalt bak mål at denne funksjo­nen ikke skulle finnes på en iPhone til 4000. Jeg for­ven­ter ikke noen superk­valitet, men noen ganger er det veldig kjekt å kunne filme. Takk til skaperne av Qik Video for å endelig gi meg denne funksjo­nen, og litt “skam dere” til Apple.

Col­orbind

Jeg spiller generelt lite på iPho­nen, men dette spillet her har vært gøy å ha på toget. Det er nærmest et slags origamispill, der du leg­ger et (eller flere) papir­bånd i forskjel­lige farger rundt på skjer­men, og det er om å gjøre å få med seg en del punk­ter i tilsvarende farger. Utfor­drin­gene opp­står ved at man bare kan krysse papir­remser (uavhengig av farge) på tvers, ikke “over­lappe” på langs, noe som raskt gjør det vanske­ligere å få med seg alle punk­tene etter­hvert. Pris: 11kr


Fin­gerzilla

Fin­gerzilla er nærmest det stikk mot­satte av Col­orbind. Der Col­orbind er rolig og tankekrevende er Fin­gerzilla bare intens tap­ping på skjer­men. Du — eller ret­tere sagt fin­geren din er Godzilla, og det er om å gjøre å knuse byer og spise men­nesker så fort som mulig. Man får også ekstrapo­eng for å spise reality“stjerner”, skat­teinnkre­vere og park­er­ingsvak­ter — how can you NOT love this game?! 11kr er bil­lig moro!


Sketch­book Mobile X

Noen ganger får man en ide til en logo eller noe annet, men har ikke penn og papir tilgjen­gelig. Tele­fo­nen har man der­i­mot altids på seg, og vips har man en dig­i­tal skisse­bok! Laget av Autodesk, folket bak flere ver­densle­dende pro­duk­ter som Autodesk, Maya og 3DS Max. Pris? Gratis for en litt enklere utgave, 17kr for full pakke.

Dette innlegget ble publisert i Blogging, Design, Frilansliv, Gadgets, iPhone og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til 8 anbefalte iPhone-apps

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention 8 anbefalte iPhone-apps | Torstein Opperud - Art Direction, design & ideutvikling -- Topsy.com

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>